27/3/14

Μάκης Στεργίου: Ο αθλητισμός είναι προτεραιότητα μας, καθώς αποτελεί σημαντικό στοιχείο για μια "υγιή" κοινωνία σε όλα τα επίπεδα


     Ο αθλητισμός υπήρξε ανέκαθεν ένα από τα στοιχεία που διέκριναν την πόλη της Θεσσαλονίκης. Τα τελευταία χρόνια έχει φτάσει σε πλήρη απαξίωση σε όλα τα επίπεδα καθώς υπάρχουν ερασιτεχνικά σωματεία που δεν μπορούν να έχουν καν τις ελάχιστες υποδομές για να αθληθούν και επαγγελματικά σωματεία που έχουν αποκοπεί εντελώς από τον κοινωνικό ιστό της πόλης. Ο ερασιτεχνικός αθλητισμός είναι από τα σημαντικότερα στοιχεία για μια «υγιή» κοινωνία σε όλα τα επίπεδα. Η διοίκηση Μπουτάρη αυτά τα τέσσερα χρόνια, είναι ανύπαρκτη σε αυτό το καίριο και σημαντικό ζήτημα που απασχολεί δεκάδες χιλιάδες μαθητές, νέους αλλά και μεγαλύτερους σε ηλικία. Η παράταξή μας ¨Συμμαχία πολιτών¨, έχει θέσει ως στόχο να δώσει νέο αέρα και πνοή στον τομέα του αθλητισμού ενισχύοντας τις όποιες δράσεις υπάρχουν αυτή τη στιγμή, αλλά κυρίως υιοθετώντας καινοτόμες πρακτικές και δημιουργώντας νέους δημοτικούς αθλητικούς θεσμούς.
-          Πρώτο μας μέλημα, θα είναι η διοργάνωση Δημοτικών πρωταθλημάτων μπάσκετ, ποδοσφαίρου και τένις σε δημοτικά γήπεδα, τα οποία και αυτά θα έχουν ορισμένη διάρκεια. Θα διεξάγονται μετά το πέρας των τοπικών πρωταθλημάτων της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Μακεδονίας και της Ένωσης Καλαθοσφαιρικών Σωματείων Θεσσαλονίκης, ώστε να μην στερηθούν τα σωματεία τις εγκαταστάσεις που τους παραχωρεί ο Δήμος. Δικαίωμα συμμετοχής θα έχουν ομάδες προερχόμενες από γειτονιές ή συνοικίες, χωρίς ηλικιακό περιορισμό. Ενώ θα χρησιμοποιούνται όλοι οι διαθέσιμοι δημοτικοί χώροι. Στην προσπάθεια αυτή, θα ζητήσουμε τη συνδρομή όλων των οργανωμένων αθλητικών φορέων και συνδέσμων όπως διαιτητές, οργανωτές αγώνων και όλους όσοι σχετίζονται, ώστε εθελοντικά να συμβάλλουν στη διεξαγωγή των τοπικών δημοτικών πρωταθλημάτων. Με αυτό τον τρόπο, θα ενισχύσουμε τον εθελοντισμό και τη συμμετοχή του κόσμου. Θα δώσουμε ζωή στις γειτονιές μας και θα «φέρουμε» κοντά τους πολίτες μέσα από την άμιλλα και τον συναγωνισμό.
-          Επίσης, μέσα στη διάρκεια της διοίκησής μας, θα προσπαθήσουμε να εξοικονομήσουμε πόρους για τον αθλητισμό στα σχολεία, αλλά και για να εγκαταστήσουμε υπαίθρια γυμναστήρια στα δημοτικά πάρκα.
     Γνωρίζουμε πολύ καλά, πως τα οικονομικά μέσα του Δήμου είναι περιορισμένα αλλά με διάθεση, σοβαρότητα και καινοτόμες ιδέες μπορούμε να πετύχουμε την υλοποίηση των προγραμμάτων μας.

Δημοφιλείς αναρτήσεις