3/4/14

Μ. Στεργίου: Η Διοίκηση Μπουτάρη "βανδαλίζει" την πόλη με την ανικανότητα της.



Ευθύνες στη διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης για την έλλειψη αστυνόμευσης στην πόλη, καταλογίζει ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης "Συμμαχία Πολιτών", Μάκης Στεργίου, σε ανακοίνωση που εξέδωσε. Με αφορμή την χθεσινοβραδινή επίθεση κουκουλοφόρων σε φοιτητές του πανεπιστημίου Μακεδονίας έκανε την ακόλουθη δήλωση.

      « Οι χθεσινοί βανδαλισμοί στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, φέρνουν στην επιφάνεια το τεράστιο πρόβλημα που υπάρχει στην πόλη της Θεσσαλονίκης, στον τομέα της Δημόσιας Τάξης. Οι ευθύνες του εντεταλμένου Συμβούλου κ. Κιοσέογλου, δεν έχουν να κάνουν με το συγκεκριμένο γεγονός, αλλά με την αναμφισβήτητη καθημερινότητα που βιώνουμε όλοι μας. Η Διοίκηση Μπουτάρη και ο εντεταλμένος σύμβουλος για ζητήματα δημόσιας τάξης, Λευτέρης Κιοσέογλου,  από 16 Ιανουαρίου δεν έχουν δείξει καμία πρόνοια, ούτε καν μπήκαν στη διαδικασία να ακολουθήσουν την εφαρμογή του σχετικού νομοσχεδίου από τον Ιούλιο του 2013. Στο οποίο όπως αναφέρεται καταργούνται στους δήμους οι θέσεις της δημοτικής αστυνομίας. Από την άλλη με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου μπορεί να καθορίζεται η παράλληλη άσκηση μιας ή περισσότερων αρμοδιοτήτων από υπαλλήλους του δήμου, κατόπιν ορισμού αυτών με απόφαση του δημάρχου.
    Είναι δείγμα της πολιτικής τους συμπεριφοράς, το γεγονός πως ακόμα και οι ίδιοι έχουν παραδεχθεί την άθλια κατάσταση που επικρατεί στην πόλη, αλλά από την άλλη, κατά την προσφιλή τακτική τους, ρίχνουν το «ανάθεμα» σε όλους τους άλλους. Σταματήστε να "βανδαλίζετε" την πόλη με την ανικανότητα σας.

     Κύριε Κιοσέογλου ,αναρωτιέμαι αφού η έννοια της διοίκησης δεν σχετίζεται με «προνόμια» μόνο, αλλά έχει και ευθύνες και υποχρεώσεις, εσείς τι προσπάθειες κάνατε για να βρείτε λύση στο πρόβλημα που δημιουργήθηκε με την κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας; Ποιες ήταν οι ενέργειές σας για να μην ζημιωθεί ο Δήμος από την απώλεια σημαντικών εσόδων από τις κάρτες παρκαρίσματος και την μη πληρωμή των προστίμων;  Ποιες οι ενέργειές σας για την πάταξη παραβατικών συμπεριφορών στο κέντρο και στις γειτονιές της πόλης; Η επωδός σας είναι γνωστή, φταίνε όλοι οι άλλοι εκτός από εσάς. Έστω τώρα, έστω και για προεκλογικούς σκοπούς, όπως συνηθίζετε, έχετε κάτι να προτείνετε; έχετε κάποιες θέσεις; Δυστυχώς για εσάς, αυτά που ζουν καθημερινά οι πολίτες δεν εξωραΐζονται  με επικοινωνιακά τερτίπια».

Δημοφιλείς αναρτήσεις