21/2/14

ΠΑΡΕΜΠΟΡΙΟ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, Η ΑΝΟΧΗ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΝΟΧΗ


Η Β. Ελλάδα και ειδικά η Θεσσαλονίκη, είναι από τις περιοχές που έχουν πληγεί βάναυσα από τα μνημονιακά μέτρα τα τελευταία χρόνια. Πέρα όμως, από την κρίση, η Θεσσαλονίκη αντιμετωπίζει σοβαρότατο πρόβλημα με το παρεμπόριο.
Η ανοχή είναι συνενοχή! Σχεδόν τέσσερα (4) χρόνια τώρα, η διοίκηση του Δήμου, επιτρέπει την επιδείνωση της οικονομικής κατάστασης των εμπόρων του κέντρου, που έχουν ήδη πληγεί από τα μνημονιακά μέτρα, με την ανοχή της απέναντι στην ανεξέλεγκτη δράση της παράνομης εμπορικής δραστηριότητας στα πεζοδρόμια και στην παραλία της πόλης μας.
Τα τελευταία χρόνια το φαινόμενα έχει τεράστια έξαρση και πλέον είναι εμφανής η αδυναμία της διοίκησης όχι να το αντιμετωπίσει, αλλά να αναλάβει έστω δράση.
Πρόκειται για ένα  πρόβλημα που έχει βαθιές «ρίζες». Καταρχήν, συνδέεται άμεσα με τα ελλειπή μέτρα που αφορούν στην παράνομη είσοδο μεταναστών στη χώρα μας, σε δεύτερο επίπεδο οφείλουν να εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι στις εμπορευματικές πύλες της χώρας, ώστε να παταχθούν ακόμα και όποια κρούσματα διαφθοράς υπάρχουν. Σε τρίτο επίπεδο, η διοίκηση του κάθε δήμου οφείλει να λαμβάνει αυστηρά μέτρα, ώστε να προστατεύει τους φορολογούμενος πολίτες-εμπόρους, των οποίων οι εισφορές αποτελούν σημαντικότατο έσοδο για τη λειτουργία του δήμου.

Η παράταξή μας, θα υιοθετήσει επιτυχημένες πρακτικές από μεγάλες πόλης της Ευρώπης που αντιμετώπιζαν και αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα (π.χ άμεση καταστροφή των προϊόντων με στόχο την αύξηση του κόστους διακίνησης των παράνομων εμπορευμάτων, δημιουργία οργανωμένων αγορών για ΝΟΜΙΜΟΥΣ πλανόδιους πωλητές σε συγκεκριμένες μέρες και χώρους αξιοποιώντας δημοτικά ακίνητα κ.α) και θα σταθεί δίπλα σε κάθε ελεύθερο επαγγελματία, καταστηματάρχη που παρακολουθεί μια ανενεργή διοίκηση, όλα αυτά τα χρόνια, να «δωρίζει» τα πεζοδρόμια στο κέντρο της πόλης σε όλους όσοι δρουν παράνομα.

Δημοφιλείς αναρτήσεις