14/3/14

ΕΞΑΦΑΝΙΖΕΤΑΙ ΣΙΓΑ, ΣΙΓΑ ΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦOΥ ΑΠΟ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ


Ακούγοντας τις δηλώσεις του απερχόμενου Δημάρχου, ειλικρινά και ο πλέον καλόπιστος πολίτης αρχίζει να καταλαβαίνει για ποιο λόγο έφτασε αυτή η πόλη σε αυτό το σημείο απαξίωσης.
Από τη μια ο ίδιος ο Δήμαρχος να παραδέχεται πως, ναι μεν ήθελε τη θέση του Προέδρου του Φεστιβάλ, αλλά προτίμησε να παραιτηθεί γιατί δεν γνώριζε ότι θα απαιτούνταν τόσος χρόνος για να διεκπεραιώνει τα καθήκοντά του και από την άλλη, να προτείνει για αντικαταστάτη του, έναν άνθρωπο όπως ο κ.Σπύρος Βούγιας που ουδεμία σχέση έχει με τον Κινηματογράφο, αλλά σίγουρα εξυπηρετεί το δόγμα της νυν Διοίκησης, "βολεύουμε τους δικούς μας δηλαδή, γιατί τους θεωρούμε ικανούς για όλα!!"

  Και τέλος, μια κυβέρνηση και ένας Υπουργός, να μην δίνει καμία απολύτως σημασία στον τοπικό χαρακτήρα ενός θεσμού πενήντα τεσσάρων χρόνων, καθώς και στην ίδια την πόλη που φιλοξενεί ένα από τα σπουδαιότερα Φεστιβάλ κινηματογράφου και ντοκιμαντέρ.
Να απαξιώνει πλήρως όλους τους ικανότατους και με μεγάλη προσφορά ανθρώπους της 7ης τέχνης από την πόλη και να προβαίνει σε μια κατά τα άλλα σοβαρή επιλογή, όπως του κ. Γιάννη Σμαραγδή   ο οποίος όμως ουδεμία σχέση έχει με τη Θεσσαλονίκη. Σε τηλεφωνική μας επικοινωνία με τον Διευθυντή παραγωγής και εκτελεστή παραγωγής κ. Αιμίλιο Μιχαηλίδη, ο οποίος μαζί με μια ομάδα κινηματογραφιστών επισκέφθηκε τα γραφεία της παράταξής μας στο δήμο προ λίγων ημερών και ζήτησε την θετική μας ανταπόκριση για τη διοργάνωση διημερίδας για το μέλλον του φεστιβάλ, μας πληροφόρησε ότι είναι αντίθετοι στην τοποθέτηση του  κ. Γιάννη Σμαραγδή ως πρόεδρο του φεστιβάλ, αφού ήδη ανήκε στο διοικητικό συμβούλιο και δεν έκανε καμία προσπάθεια για τα ήδη υπάρχοντα προβλήματα του φεστιβάλ καθώς και της πορείας του στην αφάνεια…Εμείς, Η παράταξη Συμμαχία πολιτών για τη Θεσσαλονίκη μας, είμαστε δίπλα σε όλους αυτούς που αγωνίζονται για το καλό αυτής της πόλης καθώς και για την προβολή της. 

Δημοφιλείς αναρτήσεις