22/3/14

Ας είναι η Παγκόσμια Ημέρα Ρατσιμού, η αφορμή για να καταδείξουμε και τις συγχρονες διαστάσεις αυτού του προβλήματος.

Η  Παγκόσμια Ημέρα Ρατσισμού, όπως αυτή καθιερώθηκε από το 1966, είναι αφιερωμένη σε όλους όσοι έχουν πέσει θύματα διακρίσεων, ξενοφοβίας και μισαλλοδοξίας.
Η παράταξή μας βρίσκεται δίπλα σε κάθε έναν που υπόκειται τέτοιου είδους βία. Ας είναι, όμως, αυτή η μέρα μια αφορμή, να καταδείξουμε και τις σύγχρονες διαστάσεις αυτού του προβλήματος. Δεν είναι οι κοινωνίες που γεννούν τη βία, δεν είναι οι Έλληνες πολίτες που ξαφνικά, από τον πλέον φιλόξενο λαό, τον παρουσιάζουν ως ξενοφοβικό. Είναι η ανικανότητα και η αναλγησία χρόνων μιας πολιτείας που αφήνει ατιμώρητους τους δουλεμπόρους, τους επίορκους δημόσιους λειτουργούς και όλους όσοι εκμεταλλεύονται το «όνειρο» κάποιων απελπισμένων και τους υπόσχονται τη «Γη της Επαγγελίας». Υπεύθυνη είναι η ίδια κεντρική εξουσία που με τις ενέργειές της έχει οδηγήσει στην περιθωριοποίηση εκατοντάδες χιλιάδες συμπολίτες μας, που πλέον πένονται έχοντας «νιώσει» το «ρατσισμό» του Μνημονίου. Είναι αυτοί, οι Έλληνες πολίτες που νιώθουν «ξένοι» στην ίδια τους τη χώρα πλέον, είναι αυτοί που έχουν «γκετοποιηθεί» και είναι αυτοί που βρίσκονται αιχμάλωτοι των σύγχρονων δουλεμπόρων που τους εκμεταλλεύτηκαν σαν «λαθραίους» και καπηλεύτηκαν τους κόπους και τα όνειρά τους.
Δεν πρέπει να αφήσουμε να συνεχιστεί αυτός ο ρατσισμός εναντίον ενός λαού και οι επερχόμενες εκλογές είναι μια μεγάλη ευκαιρία να δώσουμε το δικό μας μήνυμα εναντίον αυτών που μας έφεραν ως εδώ.

Δημοφιλείς αναρτήσεις