22/3/14

Άραγε κ. Μπουτάρη θα πληρώσετε ο ίδιος την αμοιβή αυτών που με απευθείας ανάθεση επιλέξατε;‏



Με ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με την απευθείας ανάθεση της υπόθεσης υπεξαίρεσης σε εξωτερικό συνεργάτη και όχι στην νομική υπηρεσία του Δήμου, ο Επικεφαλής της Δημοτικής παράταξης ¨Συμμαχία Πολιτών¨, Μάκης Στεργίου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Η διοίκηση Μπουτάρη ευαγγελίστηκε οικονομική εξυγίανση, ξέχασε όμως έναν από τους σημαντικότερους κανόνες της, τη διαφάνεια! Για άλλη μια φορά βρεθήκαμε αντιμέτωποι με μια απόφαση που μόνο αυτή η διοίκηση μπορούσε να πάρει. Στη δικαστική διαμάχη με τον κ. Σαξώνη, την υπεράσπιση του Δήμου, αντί να την αναλάβει η Νομική του υπηρεσία, όπως πρότειναν όλες οι αντιπολιτευόμενες παρατάξεις  πλην του ΣΥΡΙΖΑ, την ανέθεσαν απευθείας σε εξωτερικούς συνεργάτες και μάλιστα με αμοιβή 88.560 ευρώ.

Όμως δεν σταματάει εδώ η υπόθεση. Ο Γ.Γ Αποκεντρωμένης Διοίκησης, ακύρωσε την παραπάνω ανάθεση ως ελλιπή, ασαφή και αόριστη! Με απλά λόγια, ο Δήμος δεν πρέπει να πληρώσει αυτή την αμοιβή στους ¨εξωτερικούς συνεργάτες¨ δικηγόρους. Άραγε κ. Μπουτάρη θα πληρώσετε ο ίδιος την αμοιβή αυτών που με απευθείας ανάθεση επιλέξατε; Άραγε τέτοιες πρακτικές τις θεωρείτε οικονομική εξυγίανση; Άραγε αυτό εννοείτε όταν λέτε ότι θα σέβεστε τα χρήματα των δημοτών; Κουράσατε με τα επικοινωνιακά παιχνίδια και την αυτοπροβολή σας. Φτάνει πια. » 

Δημοφιλείς αναρτήσεις